Busstop1

vrijdag 26 maart 2021 14:25

Er wordt wel eens gevraagd ‘interessant plaatje, bedoel je er iets mee soms? mijn wedervraag is dan meestal aha dus het wekt in ieder geval vragen op.

Nou die kun je dan zelf invullen of zoiets. Ik werk wel degelijk vanuit een idee maar dat ontwikkeld zich naarmate het beeld zich vormt. Dat beeld kan redelijk figuratief zijn maar wordt vaak gestileerd of verder aangepast naar meer vereenvoudigde vormen als het beeld dat vraagt. Ook in het kleurgebruik pas ik hetzelfde recept toe. Dit resulteerd uiteindelijk in een vertellende voorstelling. Hierin kan ik mijn ideeën het beste vormgeven. Ik denk ook dat de tijd van het nonfiguratieve en abstracte werken voorbij is. 

In het schilderij Busstop1 worden er verschillende vragen opgeroepen waaronder de belangrijkste: is hier sprake van een reiziger? 

Klik hier als je wilt reageren

Terug naar website

Froala